Uvjeti korištenja

Kupnja u internet trgovini rainbow-music.hr

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrat odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama te čine predugovorne obavijesti iz čl. 57 Zakona o zaštiti potrošača.

 

UVJETI I NAČIN PLAĆANJA

Isporuku vršimo samo na području Republike Hrvatske. Sve narudžbe zaprimamo putem našeg Webshop-a.

Sve upite (o cijenama, bojama, veličinama, sastavu proizvoda itd.) možete nam slati putem e-maila-a, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem mogućem roku.

Naručene proizvode na našem Webshopu možete plaćati pouzećem (gotovinom prilikom preuzimanja paketa), virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom na naš žiro račun.

Podaci za plaćanje (virmanom / općom uplatnicom / internet bankarstvom):

Rainbow Music International d.o.o.
Kirini 15, Pavučnjak, Jastrebarsko
OIB: 06588950145
IBAN: HR0625000091101023284
POZIV NA BROJ: HR00 DATUM UPLATE (npr. HR00 13092017)
OPIS PLAĆANJA: npr. UPLATA ZA GITARU I POJAČALO
IZNOS:

 

Dostavljaču se ne može platiti naručene artikle karticama.

U cijenu je uključen PDV. Troškovi slanja dodaju se pri izradi narudžbe.

 

DOSTAVA NARUDŽBE

Naručeni proizvodi bit će dostavljeni putem Hrvatske Pošte. Uobičajeni rok dostave za dostupne proizvode je 1-3 dana radna dana u koliko nije drugačije dogovoreno. Korisnik će o načinu otpreme biti obaviješten u trenutku naručivanja robe ( elektronskim ili telefonskim putem ovisno o načinu kupnje za kojega se kupac odluči).

Troškove pakiranja i slanja obračunava Hrvatska Pošta, a oni ovise o veličini i težini proizvoda. Za više informacija o iznosu dostave predlažemo da kontaktirate Hrvatsku Poštu.

Ukoliko vam ne odgovara naš prijevoznik, slobodni ste sami organizirati prikup pošiljke putem nekog drugog kurira po vašem izboru.

Provjerite sadržaj paketa prilikom primitka u prisustvu dostavljača i obavijestite nas u slučaju eventualnog oštećenja ili nepotpunog sadržaja.

 

POVRAT PROIZVODA

U slučaju povrata proizvoda obavezno priložite račun.

Pravo na zamjenu ili povrat novca imate u roku 7 dana od preuzimanja proizvoda.

Nakon isteka pokusnog roka ne vraćamo novac.

Vraćeni proizvod ne smije biti oštećen i mora imati neoštećenu originalnu ambalažu.

NOVAC VRAĆAMO ISKLJUČIVO NA TEKUĆI RAČUN.

Trošak slanja u slučaju zamjene i povrata snosi KUPAC (HP- po važećem cjeniku)

Pakete poslane s naznačenom otkupninom NE PREUZIMAMO! Molimo ne šaljite pakete s otkupninom.

Ako je proizvod poslan oštećen ili onaj koji nije naručen, sve troškove zamjene i povrata snosimo mi, rainbow-music.hr

 

Vjerodostojnost prezentiranih boja slika uzoraka zbog tehničkih okolnosti snimanja proizvoda i jačine pixela na uređajima mogu djelomično odstupati od stvarne boje.

Ako ne preuzmete naručenu robu, a ponovno zatražite slanje zadržavamo pravo naplate dvostrukog iznosa poštarine koji u cijelosti prethodno mora biti izmiren na našem poslovnom računu.

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Računanje roka za jednostrani raskid ugovora: Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste ostvarili pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom putem priloženog obrasca za jednostrani raskid ugovora koje možete preuzeti na našoj stranici. Popunjeni obrazac potrebno je poslati poštom na našu adresu navedenu u samom obrascu. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada smo zaprimili vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena na našu adresu. Novac za vraćene proizvode uplatit ćemo na tekući račun kupca u roku od 3 radna dana po primitku povrata.

 

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte:

e mail : info@rainbow-music.hr
putem pošte na na adresu :
Vlaška 72b, 10000 Zagreb

Rainbow music se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Podnositelj prigovora:

Ime i prezime:

Adresa za dostavu odgovora:

 

Obrazac za raskid ugovora preuzmite – ovdje.

 

ZAŠTITA PODATAKA

Osobne podatke koje nam stavljate na raspolaganje obrađujemo kako bi smo Vam ubuduće mogli dostaviti informacije o novim ponudama. Ti podaci mogu biti: ime, prezime, adresa i poštanski broj, sekundarna adresa i poštanski broj, datum rođenja, e-mail, kontakt telefon. Navedene osobne podatke obrađujemo na nekoliko načina: slanje promotivnog materijala putem e-pošte, telefonski poziv ili SMS s novom ponudom, kolačići prilikom pregleda naše web stranice (cookie). Ovim putem želimo Vam poručiti da u bilo kojem trenutku imate pravo na pristup svojim osobnim podacima (zatražiti informaciju koje Vaše podatke imamo i u koju ih svrhu koristimo), pravo na izmjenu osobnih podataka (u bilo kojem trenutku možete zatražiti izmjenu podataka) te pravo na zaborav (u bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje dijela podataka ili potpuno brisanje iz baze podataka). Sukladno odredbi, svoj odgovor očekujte u roku 72h nakon zaprimanja bilo kojeg od navedenih zahtjeva. Na ovaj način možete upravljati svojim osobnim podacima putem zahtjeva na adresu e-pošte (info@rainbow-music.hr), putem poziva na broj +385 1 46 13 599 putem pisma na našu adresu rainbow-music.hr, Vlaška 72b, 10000 Zagreb, ili osobnim dolaskom u Vlaška 72b, 10000 Zagreb.

 

PRAVILNIK KUPOVINE PUTEM WEB TRGOVINE

 1. rainbow-music.hr prodaje robu putem internet mreže.
 2. Nakon izvršene narudžbe kupac dobiva informaciju putem poruka da je njegova narudžba zaprimljena.
 3. Narudžbe realizira rainbow-music.hr, Vlaška 72b, 10000 Zagreb
 4. Prihvaćanje narudžbe na realizaciju počinje odmah nakon primitka narudžbe.
 5. Narudžbe će biti realizirana pod uvjetom da je roba dostupna u skladištima Kirini 15, Pavučnjak, 10450 Jastrebarsko. U slučaju da jedan dio naručenih proizvoda trenutno nije dostupan, kupac dobiva obavještenje o stanju narudžbe i odlučuje o načinu realizacije (djelomična realizacija, produženje termina realizacije, povlačenje narudžbe u cijelosti)
 6. Za akcijsku prodaju ili rasprodaju predviđena je ograničena količina proizvoda pa u vezi s tim realizacija narudžbi provodi se prema redoslijedu potvrđenih narudžbi za ove proizvode, sve dok se ne rasprodaju količine koje su za to predviđene.
 7. Uz svaku narudžbu ispostavlja se račun. Račun se ispostavlja u trenutku kada su proizvodi plaćeni.
 8. Kupac može uvoditi izmjene u narudžbi sve dok ne zaprimimo narudžbu.
 9. Kupac može povući narudžbu u cijelosti do trenutka otpreme pošiljke. Ovakve izmjene moguće je uvesti kontaktirajući Odjel za odnose s kupcima e-mailom info@rainbow-music.hr ili telefonski na broj +385 1 46 13 599
 10. Sve cijene navedene su u hrvatskoj valuti EUR s uračunatim PDV-om i vrijede isključivo za kupovinu putem web trgovine. Cijena prikazana za svaki proizvod vrijedi do trenutka kada kupac izvrši narudžbu.
 11. Web trgovina zadržava pravo da može mijenjati cijene proizvoda koji se nalaze u ponudi a također i proširiti ponudu za nove proizvode, za aktiviranje i završetak akcijske prodaje na web stranicama prodavaonice i uvođenje izmjena u provođenju iste.
 12. Vrijeme realizacije narudžbe računa se od trenutka kada je narudžba napravljena sve do otpreme naručenih artikala. Računaju se isključivo radni dani. Narudžbe koje obuhvaćaju proizvode za koje je predviđeno različito vrijeme realizacije otpremaju se nakon kompletiranja cijele pošiljke. Vrijeme realizacije narudžbe ne smije trajati više od 10 radnih dana.
 13. Cijena proizvoda ne sadrži i cijenu dostave.
 14. Narudžbe dostavljamo isključivo na područje Republike Hrvatske.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Materijalni nedostatak postoji:

 • ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
 • ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
 • ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane, kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
 • ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),
 • Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.